Budapest, 1082 Bp, Futó u. 6. 6/2.
+36-20-772-6613

Igaz történetek - Bánkiné Nagy Dóra

“Fordítsd az arcodat a Nap felé, és minden árnyék mögéd kerül.”
Helen Adams Keller

2016. November 15. az első találkozásom Dr. Fritz Péterrel, a Dokival. Reményekkel teli lelkem és reformálásra váró testem új fejezete.

Ha az ember teste gyermekkorától kezdve formás hajlamos azt hinni, hogy ez így is marad örökre. No, ez nem egészen így van. Az Én kálváriám bő nyolc éve kezdődött egy törökországi családi nyaralást követően. Az arcomon, nyakamon és dekoltázsomon piros viszkető elváltozások jelentek meg, majd később a szemem ödémás lett. Amint tehettem elmentem egy bőrgyógyászhoz aki csak a bőrömre koncentrált és eszébe sem jutott az okokat boncolgatni.

Ahogy telt az idő egyre csak híztam szépen lassan, alattomosan. A ruháim kezdtek túl szűknek bizonyulni és a testképem sem hasonlított rám. Bár agyilag még mindig vékony voltam de a tükör és a mérleg mást mutatott. Gátlásaim lettek és a diszharmónia a lelkemre is hatással volt. Az addigi majdnem napi szintű sportolást felváltotta a “bezárkózás”. Ráadásul még egy porckorongsérv diagnosztizálása is tetőzte a problémákat.

A súlyfelesleg ellen próbáltam harcolni különböző diétás módszerekkel és dietetikussal is, de sajnos csak részben működtek. Ezzel egy időben sok orvosi vizsgálatra is elmentem a házi orvosunkkal konzultálva illetve vele egyetértésben.

Megoldást a gasztroenterológiai vizsgálatok hoztak.Diagnózis: laktóz intolerancia, glutén érzékenység és bizonyos fruktózokra való érzékenység.Ezek magyarázatot adtak bizonyos tünetekre (erős puffadás emésztési zavarok, gyomor fájdalom ) Na, innen szép nyerni !

A fiam élsportoló és már 2016.tavasza óta jár a Dokihoz , így gondoltam egy merészet és kértem időpontot hozzá. Lassan egy éve vagyok tagja ennek a láthatatlan kötelékkel összefűzött sokszínű “csapatnak”. A kezdetek óta 18kg-ot fogytam és végre nem csak az alagutat látom, hanem a fényt is. Péter állandó ellenőrzése garancia a szemmel is jól látható eredményeim eléréséhez A változás létrejöttéhez mindig egyszerű, jól követhető és nagyon hatékony személyre szabott módszert dolgoz ki mind az étkezésre, mind a mozgásra.

2016. November 15. új időszámítás kezdete Dr Fritz Péterrel, a Dokival, az EMBER-rel …