Budapest, 1082 Bp, Futó u. 6. 6/2.
+36-20-772-6613

Igaz történetek - Dr. Andó Réka

Dr. Andó Réka vagyok, foglalkozásomat illetően fül-orr-gégész szakorvos.

Gyermekkorom óta fontos volt számomra a sport, az aktív kikapcsolódás, mindig úgy éreztem magam egész embernek, ha a szellemi terhelés mellett fizikailag is ,, el tudtam fárasztani magam”.

Az utóbbi években a szakmai előrehaladás, a növekvő pszichés terhelés, és a fokozódó helytállási szándék mellett- mint nő egy sebészeti szakágban- az előbb említett egyensúly megőrzése egyre nehézkesebbé vált.

Az orvosi munka, sokszor több órás monoton munkavégzést, időnként hosszas műtőben való tartózkodást, vagy a 24 órás ügyeleti ellátás miatti alvás-ébrenlét ritmus teljes felborulását hozta magával. Sajnos az ilyen életmód, a hobbimmá vált triatlon sportban való helytállást, az edzéseken való részvételt illetve a versenyekre való felkészülést igencsak megnehezítette.

Sokszor csak akkor ettem valamit, amikor már csak vonszoltam magam, nem figyeltem, arra sem mit eszem, mert legkönnyebben az ember ,,pánikosan” a csokoládéban, vagy gyorsan bomló szénhidrátforrásokban látja a segítséget.

Rájöttem, hogy az a dinamizmus és pörgés, ami régen az éltető elemem volt, most hiányzik belőlem, lassan szétforgácsolódom, és nem találom magam.

Ezért fordultam sporttáplálkozási szakértőhöz, Dr. Fritz Péterhez, mert éreztem, hogy sem a napközbeni, sem az edzésekhez köthető étkezésemben semmi tudatosság nincs.

Lassan fél éve élek a megadott táplálkozási terv alapján, és nagyon sok minden változott.

Ugyanolyan jellegű munkavégzés mellett sokkal több erőm és energiám marad minden másra, jólesően beiktatható a programomba heti 4-5 edzés, és nem küzdök a kimerültséggel.

Az tudatosan betartott étrend és a kapott táplálék kiegészítők mellett a visszakapott vitalitásomon túl, fizikailag is átalakultam. Testsúlycsökkenés mellett izomtömeg növekedés tapasztaltunk, amely miatt a sport tekintetében gyorsabb lettem, és könnyebben viselem a terhelést.

Végszóként, annyit tudnék elmondani, hogy tudatosan felépített étrend, és gondosan, szakember által javasolt táplálék kiegészítők alkalmazása mellett könnyebb a mai rohanó világban helytállni szakmailag, nőként, emberként, hobbi-sportolóként egyaránt.